Elle Márjá Eira

Elle Márjá Eira er artist, kunstner, produsent og regissør fra Kautokeino.

Hun har nylig samarbeidet musikalsk sammen med filmkomponist Christophe Beck (Frozen, Hangover) i spillefilmen “Den 12. mann” (2017) av Harald Zwart. Hun ble nevnt som “Highlight” på Folk Alliance International festival (2017) i Kansas City (USA). For tiden jobber hun med musikk utgivelser i flere prosjekter som “SNOWEYE” og “ELLE MÁRJÁ”. Hun skal komponere musikk til forestillingen «Kvinnerommet» av Sven Henriksen på Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš som har premiere i 2019. Elle Márjá er også snart aktuell i dokumentarfilmen “Human Shelter” (2018) av Bortis Bertram.

ELLE MÁRJÁ – Det musikalske uttrykket er i skjæringspunktet mellom joik, elektronika og urfolksmusikk. Sammen med musikeren og produsenten Morten Pettersen har de skapt en helt unik sound. Gjennom sin kunst forteller Elle Márjá historier fra sin familiebakgrunn som reindriftssame. Konsertene er alltid sterk visuelle i et audiovisuelt landskap som omtales ofte som poetiske og politiske. I 2015 ble hun kåret til årets Arctic Talent og hun mottok den største musikkprisen i Nord-Norge.
Hun har spilt konserter og gjort opptreder på flere festivaler og arrangementer i Norden, og har erfaring fra internasjonale scener i USA, Canada, Russland, Tyskland, Sveits, Finland, Sverige, Guatemala, Brasil, Frankrike og Lithuania.

SNOWEYE – Nytt bandprosjekt som består av Lucy Parnell, John Paul Jones og Elle Márjá Eira.

Elle Márjá har regissert og produsert flere musikkvideoer, kortfilmer og visuals. Hun debuterte med kortfilmen “Iđitsilba” (2015) og vant pris for beste kortilm på Ficwallmapu International filmfestival. Hun har vært programleder, tv-producer og regissør i NRK Sápmi fra 2008-2014, og har i tillegg skuespiller erfaring fra Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš.

Folk Alliance International

Sun Station Vadø
 

 

 

Del denne siden

© 2019 Daiddadallu
Site Dsign: PTP