Anthoni Hætta

Anthoni Hætta (f.1993) er en ung pianist og musiker fra Kautokeino som er utdannet innen rytmisk musikk ved Universitetet i Agder, der han brukte tre år på å jobbe med å sette fokus på samisk musikk og kultur. I løpet av årene på universitetet utviklet han seg en kjølig og lyrisk spillestil og videreutviklet sin dype interesse for elektronisk musikk gjennom Ableton.

Sommer 2017 ble Anthoni en av 42 kunstnere som ble tatt ut til kunstutstillingen Generation 2017 på Amos Anderson Art Museum i Helsinki, der over 1200 kunstverk ble sendt inn. Hans selvkomponerte pianostykke «Ø.» ble utstilt. Som et resultat dette, fikk han muligheten til å spille tre fullsatte solokonserter på Kamppi Kappel midt i Helsinki, på Helsinki Night of the Arts. «Ø.» ble videre utvalgt til å bli utstilt på Jyväskylä Art Museum på utstillingen «Generation», der de markerte 20 års-jubileumet til muséet. 

Anthoni er også en av initiativtakerne til Lounge Sápmi – et live-konsept i Kautokeino der månedens artist vil holde en intimkonsert, for så å åpne en jam-session. Fokuset til Lounge Sápmi er å jobbe for at musikere og musikkinteresserte i alle aldersgrupper kan utfolde seg i et alkoholfritt musikkmiljø.

I 2019 ble Anthoni spurt om å være én av tre produsenter i musikkprosjektet SGP Cover, der produsentente skulle lage versjoner av gamle låter fra Sámi Grand Prix. Låtene ble fremført under Samisk påskefestival og som pauseinnslag på Sámi Grand Prix. Låta «Mu ustit» ble sluppet 27.9.2019.

Kontakt:

Email: anthoni.haetta@gmail.com

Soundcloud

Spotify

Del denne siden

© 2023 Daiddadallu
Site Dsign: PTP