Ann-Sofie Kallok

Ann-Sofie Kallok (f.1980) er designer. Hun er utdannet innen samisk håndtverk ved Samernas Utbildnings Centrum i Jokkmokk og ingeniør med vekt på Innovasjon og Design på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Hun vokste opp i Stockholm-området, men flyttet etter videregående skole tilbake til røttene i Jåhkåmåhkke/Jokkmokk og i dag bor hun i Guovdageaidnu/Kautokeino.

Ann-Sofie lager unike produkter med ett moderne samisk uttrykk. Med dyp respekt og stor kunnskap om duodje skaper hun produkter som på forskjellige måter fanger opp attributt fra den samiske kulturen og presenterer dem på en nytenkende måte. På så vis lar hun tradisjon, kunnskap, sjel og hjerte finne nye veier inn i nye sammenheng.

Duodje er et håndverk som krever stor ferdighet og er en sterk kobling til de samiske røttene og en viktig del av samisk identitet. Det forbinder oss med vår historie, familien og menneskene rundt oss og fungerer som et språk som, for de som kan lese det, forteller om bæreren.

Det er århundrer med erfaring og kunnskap bak duodje slik den ser ut i dag, men samtidig er den en levende kulturarv som følger med sin tid og er med på å skape hver og en sin samiske identitet på sin helt personlige måte.

Del denne siden

© 2023 Daiddadallu
Site Dsign: PTP