Muohtadivggažat – Lyden av snø

11/11/21

Muohtadivggažat - Lyden av snø , Tromsø, Norge

Anna fikk en sykkel på sin 10-årsdag. Den hadde allerede fraktet to prinsesser og én prins. Mange år seinere skal den også frakte de syriske flyktningene Haya og hennes far over grensa ved Storskog. Eller skal den det?

11.- 13 november kan du oppleve den flerspråklige forestillinga Muohtadivggažat / Lyden av snø på Hålogaland Teater, Scene Øst. Her møter du en vev av sanne fortellinger fra grenselandet mellom Norge, Finland og Russland: historier om flukt og hjemland, om en legendarisk bar i Boris Gleb, om plutselige åpninger i stengte grenser, om gleden i en fiolin og om verdens dypeste menneskeskapte hull. Og ikke minst: Om hva en god skrøne kan bety.
Scenespråket veksler sømløst mellom norsk, samisk, russisk, finsk og engelsk med base i skuespillernes morsmål, og forestillingen er sånn sett nesten et et språklig musikkstykke i seg selv. Behersker du norsk og engelsk er det likevel ingen problem å følge handlingen, og på kjøpet får du også accapella sang og joik.
Bli med når Anna tar med Haya til verdens dypeste menneskeskapte hull SG-3, og følg med morfar Sasha tilbake til baren i Boris Gleb i 1965, den gangen grensa ikke var strengt bevoktet eller noe du måtte krysse på sykkel som flyktning – hvis du er heldig og får bruke sykkelen som har fraktet to prinsesser og en prins…
© 2023 Daiddadallu
Site Dsign: PTP