Utstilling: Sámi popart by Kamilla Triumf

1/04/21

Guovdageainnu Gilišilju - Kautokeino bygdetun, Guovdageaidnu, Norway

På skjærtorsdag, 1.4.21, åpnes Dáiddadállu´s påskeutstilling sammen med kunstnerpartner Kamilla Marie Triumf. Utstillingen Sámi popart by Kamilla Triumf er Kamillas første utstilling i Kautokeino og utstillingen er i samarbeid med Samisk påskefestival og Kautokeino bygdetun.

– Jeg skal vise frem samisk popart i utstillingen. Den består av både malte bilder og digitale illustrasjoner. Det er mye farger og motivene består av samiske elementer. Mine verk kan også tolkes slik at de utfordrer normer, forteller Triumf.


Kamilla Marie Triumf har gått på Karasjok kunstskole. Nylig bestemte hun seg for å jobbe profesjonelt med kunst, og har derfor søkt om å bli kunstnerpartner hos Dáiddadállu. Dáiddadállu jobber for å utvikle kunstnere og synliggjøre deres kunst. – Derfor er vi utrolig glade når vi nå skal kuratere Kamillas første utstilling i hennes hjembygd Kautokeino, sier Dine.

Gjenspeiler moderne tid i Sapmi
Popart-kunstneren vil vise at den samiske kunsten følger samfunnets utvikling og modernisering. “Art in modern pathways” er navnet på utstillingen og slik viser hun det samiske i en ny drakt via kunsten.

– Jeg håper utstillingen vil vekke nysgjerrigheten hos publikum, særlig hos de unge. Det er også mulig å kjøpe verkene i utstillingen, forteller Kamilla. 

 

“Sámi popart by Kamilla Triumf” åpnes samtidig som påskefestivalen, skjærtorsdag kl. 14:00. Utstillingen er på Gilišiljus gamle internat, og står til 23 mai.

Vi tar vårt ansvar i den lokale og nasjonale dugnaden om å begrense smitte av koronaviruset på alvor og ber våre gjester om å gjøre det samme. Vi har gode smitteverntiltak under utstillingen og følger de lokale og nasjonale anbefalinger.  Alle kan holde seg oppdatert om korona situasjonen og gjeldende anbefalinger på Kautokeino kommunens hjemmeside. Spesielt ber vi tilreisende påskegjester om å være nøye med å følge de lokale og nasjonale rådene for tilreisende påskegjester. 

 

© 2023 Daiddadallu
Site Dsign: PTP